čtvrtek 23. srpna 2012

Ona je BLONDÝNA?Ta musí být úplně hloupá!


  Předsudky,předsudky a předsudky a zvlášt' Češi jsou na ně experti.Ale proč? Pro upřesnění,předsudek je něco, co si myslíme na základě něčeho,co jsme sami nepoznali,na základě tvrzení někoho jiného apod. Chtěla bych pár případů rozebrat. 


Více-v celém článku


Rozmazlený jedináček:
Většina lidí má sourozence,mladšího,staršího,bratra nebo sestru. Když někomu sdělíte,že jste jedináček, hned o vás má obrázek. Jste pro něj  '' rozmazlenej fracek'', co si nic nedokáže udělat sám a v rodině je automaticky středem pozornosti. Tak to ale není,já sama jsem jedináček a když mi někdo řekne '' ty jsi jedináček,to se máš'' mám chut' na něj křičet! Za děti bez sourozence nikdo nic neudělá a jsou mnohdy samostatnější než ty se sourozencem. Je možné,že některé malé děti jsou upjatější na rodiče, ale taky né všechny jsou zamlklé a tiché.
Question: Jak vnímáte lidi/děti bez sourozence?


Hloupé blondýny:

Tolik vtipů, tolik řečí! O tom,že holky co se hodně češou, hezky se líčí, starají se o sebe a ještě k tomu mají třeba blond vlasy,jsou hloupé. Kde je nějaká studie o tom, že barva vlasů ovlivňuje IQ či chytrost? Zase s tím mám zkušenost, kamarádka se prý asi tak 3x bavila s takovým hodně ''přírodňím'' klukem,který o ní  potom každému řekl,že jí zná a že je hrozně hloupá. Prý kvůli tomu,že se často češe!



Nepřizpůsobiví Romové:
Samozřejmě,všichni jsou stejní. Neplatí nájmy, nechodí do školy a ničí veřejný majetek.Všichni to známe ze št'avnatých novinových článků a televizí. Já osobně mám s Romy dobré zkušenosti. Samozřejmě,že občas narazím ve městě na takovou  skupinku, co zanadává na počkání, ale na druhou stranu v našem městě funguje Romská firma,která upravuje a zkrášluje městské parky. Nevěříte? I mezi mými přáteli je pár Romů,které bych klidně dávala za příklad ostatním.
Question: Máte nějaké zkušenosti s Romy?


Když má dívka o tolik let staršího:
Mezi celebritami je celkem běžné, když si mladá modelka najde postaršího pána. A co my si o ní automaticky myslíme? Zlatokopka! Samozřejmě,jak jinak i když v některých případech to tak opravdu je.
Nebo takové lidi můžete znát i vy a třeba jsou spolu opravdu z lásky :) A nemusí to být zrovna starý dědeček, jen prostě starší muž. Co třeba 20ti letá slečna co už má třetím rokem vztah s o 14 let starším mužem? A vůbec, třeba je Aaron Johnson se svou ženou opravdu št'astný. :)



A co vy? Znáte ještě nějaké další zajímavé předsudky? Řídíte se jimi?





           Nina*

Žádné komentáře:

Okomentovat